Osnovna djelatnost GvG d.o.o. je projektiranje i izrada vlastitih programskih rješenja za informatičko poslovanje te pružanje knjigovodstveno-računovodstvenih usluga. Tvrtka je osnovana početkom 1998. godine i od tada razvija programe za upravljanje bazama podataka.

Od 2000. godine naše najvažnije softversko rješenje G-media. To je program razvijen za potrebe reklamnih agencija. Modificirina i nadograđena verzija ovog programa je G-Media-TV. Kao što samo ime kaže to je softversko rješenje za TV postaje i kao takvo koristile su ga (u prvim godinama ) Nova TV, te kasnije dugi niz godina OBN televizija u Sarajevu. No pored ovih postoji još nekoliko softverskih rješenja za mala poduzeća kao što su G-Prodaja (Veleprodaja i maloprodaja), G-PRM, G-Financije.

Programski jezik koji se koristi za razvoj aplikacija je Clarion. Clarion je osnovni proizvod Američke tvrtke SoftVelocity i tvrđava kompanijine reputacije. To je programerski alat za brzi i efikasan način razvoja database aplikacija.

Clarion podržava rad sa mnogim bazama podataka kao što su : Clipper, dBase, FoxPro, Microsoft SQL, Oracle, Pervasive SQL (Btrieve)…. Izvorna Clarion baza podataka je Topspeed (TPS).

Baza podataka Pervasive SQL (Btrieve) je korištena za razvoj aplikacija G-Media i Media TV. Ostale aplikacije su razvijene na temelju Topspeed (TPS) baze podataka.

Ukoliko aplikacije G-Media ili Media TV koristi 10 i više korisnika istovremeno potrebno je kupiti Pervasive SQL server za 10 ili više korisnika. U slučaju istovremene upotrebe aplikacije G-Media ili Media TV od strane 1-5 korisnika dovoljno je kupiti Pervasive Workgroup 1-5 korisnika.

 

 

Scroll to Top